Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Članovi grupe “Pravda za Davida” obilježili 22. rođendan ubijenog mladića

godisnjica smrti davida dragicevica

Nakon paljenja svijeća na grobu Davida Dragičevića, članovi grupe obratili su se okupljenim na Trgu Krajine

Povodom 22. rođendana Davida Dragičevića članovi grupe “Pravda za Davida” danas su se obratili novinarima na Trgu Krajine u Banjaluci i zapalili svijeće na grobu ubijenog mladića, javlja Anadolu Agency (AA).

David Dragičević, mladić je iz Banjaluke čije je tijelo pronađeno 24. marta prošle godine, šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak. Prema optužnici protiv nepoznatih izvršilaca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka mladić je ubijen, a stradao je nakon što je gurnut ili pao pri bjegu od nepoznatih izvršilaca.

“Okupili smo se na trgu jer zadnji njegovi tragovi su bili ovdje, tu smo se okupljali deset mjeseci. Srce oko kojeg smo se okupljali nije više tu. Okupili smo se u 12 časova i pet minuta jer je kasno, njega nema da proslavi 22. rođendan, da ga proslavi samnom”, rekla je Emilija Zebić, najbolja drugarica Davida Dragičevića.

Istakla je da mu je svoj poklon dala sinoć, svijeće, mirisne štapiće i čaj, jer su tako provodili svoje vrijeme.

“Uzeli ste život djetetu, mladom momku koji je imao i sliku svoje budućnosti, želio je djecu, ženu, želio je da živi”, rekla je Zebić.

Svoje poruke na Trgu Krajine pročitalo je još dvoje aktivista grupe “Pravda za Davida”. Prethodno su se članovi grupe okupili kod groba Davida Dragičevića gdje su zapalili svijeće, pročitali “Davidovu molitvu” i podignutih ruku sa stisnutim pesnicama uzviknuli “Pradva za Davida”.

Iz grupe su istakli da je danas 318 dan kako se bore za Pravdu i istinu o slučaju Davidove smrti.

Okupljanja građana u potrezi za istinom o ovom slučaju prekinula je policija 25. decembra prošle godine kada je i uklonjeno “Davidovo srce” oko kojeg su se okuljali svake večeri u 18 časova.

Nakon nekoliko protestnih šetnji 30. decembra održan je još jedan skup na Trgu Krajine, a kada su se građani predvođeni Davorom Dragičeviće, Davidovim oce nakon protestne šetnje vratili na Trg intervenisala je policija i privela nekoliko aktivista grupe. Od tada se Davor Dragićević, za kojim traga policija, ne pojavlje u javnosti a nepoznata je lokacija na kojoj se nalazi.

Na Trgu Krajine u Banjaluci nisu dozovoljena okupljanja građana, a svake večeri u 18 časova građani pale svijeće kod Hrama Hrista spasitelja.