Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Članovi IKRE Konakoviću predstavili projekat izgradnje Centra u Zbrđu

ikre

Članovi Građevinskog odbora sportsko – edukativnog Centra za djecu i mlade IKRE Safet Mešanović, Hajrudin Hrvačić i Mirza Čamdžić prezentirali su danas projekat izgradnje Centra premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću i ministru privrede Kantona Sarajevo Muahremu Šabiću.

Centar gradi Medžlis islamske zajednice Sarajevo – džemat Zabrđe, a prva faza izgradanje počela je u decembru prošle godine i odnosi se na suteren, zemljane radove, sa ugradnjom betona i željeza čija vrijednost radova je oko 70.000 KM. radovi na prvoj fazi su pri kraju, nakon čega će slijedi izgradnja još tri sprata na postojeći objekat.

Zahvaljujući aktivnom angažmanu džemata Zabrđe koji je prepoznao potrebe današnje djece, omladine, ali i roditelja, korisnici će dobiti mjesto koje nudi kvalitetan sadržaj za cijelu porodicu. Na prostoru od 6.503,25 m2 centar „IKRE“ će ponuditi obdanište, sporstke sale i terene, biblioteku, sobe za prenoćište, pozornicu na otvorenom, kancelarije i poslovne prostore, zatim stručne obuke, kurseve stranih jezika i informatike, instruktivnu nastavu, restoran, kafeteriju i još mnogo toga.

“Dobili smo danas podršku premijera Konakovića koji je izrazio zadovoljstvo što se jedan ovakav Centar gradi na području Kantona Sarajevo. Premijer je ujedno potvrdio svoj dolazak na donatorsku večer koju planiramo održati 20. maja, i na koju ćemo pozvati biznismene, predstavnike institucija, i sve one koji žele svojim sredstvima podržati izgradnju Centra IKRE. Složili smo se u najvažnijem, a to je da je jedan ovakav Centar potreban Sarajevu i da je ovo trenutno najvažniji projekat ove vrste u Kantonu.

Centar se nalazi u ulici Avde Palića. Centar IKRE je vakuf i kao takav trajno je dobro. Planirani završetak izgradnje Centra je 2019. godine.