Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Članovi kolegija PSBiH razgovarali s ambasadorima OSCE-a

dzaferovic tadic OSCE

Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i Ognjen Tadić razgovarali su danas u Sarajevu o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji s ambasadorima akreditiranim u sjedištu Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Beču.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovalo više od 20 ambasadora zemalja članica OSCE-a, članovi kolegija oba doma PSBiH pozdravili su dugogodišnji predani angažman Misije OSCE-a u našoj zemlji, te posebno pohvalili saradnju i dobre programe koje provodi u PSBiH.

Riječ je o programima koji, kako su istakli Džaferović i Tadić, vode ka uspostavljanju najboljih parlamentarnih praksi za rješavanje određenih društvenih pitanja, kao i za snažniji angažman PSBiH u procesu evropskih integracija.

Govoreći o aktuelnom političkom trenutku u BiH, članovi rukovodstva PSBiH izrazili su čvrsto opredjeljenje da se, uprkos političkim neslaganjima o određenim pitanjima, nastavi sa reformama i napretkom na evropskom putu.

Džaferović i Tadić posebno su istaknuli pitanje vladavine prava i borbe protiv korupcije, naglašavajući da je donošenje zakonske regulative o ograničavanju korupcije i suzbijanju ekstremizama od suštinske važnosti za budućnost BiH.

Osim ambasadora akreditovanih u sjedištu OSCE-a u Beču, sastanku su prisustvovali i predstavnici OSCE-ovog Centra za prevenciju sukoba, kao i šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.