Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Članovi Predsjedništva BiH okončali posjetu Beogradu

22/07/2015

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine završili su danas zvaničnu posjetu Beogradu šetnjom Knez Mihailovom ulicom i Kalemegdanom s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz zajedničku poruku da je budućnost regije u iskrenim odnosima, saradnji i povjerenju i ekonomskim i infrastrukturnim projektima.

Vučić je po obilasku centra Beograda zahvalio prijateljima iz BiH koji su, kako je rekao, bili izvanredni gosti, istaknuvši da su tokom sastanaka započeli veliki posao od kojeg će koristi imati građani obje države.

Vučić  je izjavio da je Srbija danas, tokom posjeta članova Predsjedništva BiH, pokazala dobro srpsko gostoprimstvo i gostoljubivost, javlja Tanjug.

Vučić je novinarima na Kalemegdanu, nakon šetnje Knez Mihailovom s članovima Predsjedništva BiH rekao da su narodi u posljednjih 15 dana imali priliku mnogo toga naučiti jedni o drugima, ali ono što je najvažnije je što je to što ne smije ponoviti u budućnosti.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je uvjeren da će se zbog toga umjeti da cijeni ono što će se s pažnjom, odgovornošću i ozbiljnošću zajednički izraditi.

“Prije svega to je ekonomski boljitak za sve nas i otvoreni i iskreni razgovori kojima ćemo podizati povjerenje kako između nas, tako i između naših ljudi, naroda i zemalja”, rekao je Vučić.

I članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović ocijenili su da današnja posjeta predstavlja prekretnicu u odnosima dvije zemlje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.