Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čestitke

Članovi Predsjedništva BiH vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitali Bajram

borrell-predsjednistvo (3)

Vjernici islamske vjeroispovijesti danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić uputili su čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama Reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori.

“Reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i dijaspori upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uz želju da bajramske dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i rahatluku, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je kazao da su bajramski dani prilika za davanje ličnog doprinoas u kreiranju boljeg ambijenta za svakog, te da se bolje razumijemo, uvažavamo i poštujemo.

“Neka nam duhovno bogatstvo i zajedništvo stečeno u ramazanu ostane prisutno u društvu tokom cijele godine”, dodaje se u saopšrenju predsjedavajućeg Predsjedništva.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznik proslave u miru, dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i radosti.

“Želim da svaki dan, a posebno praznični budu podsticaj i duhovni podstrek za njegovanje dobrih međuvjerskih odnosa, izgradnju bolje i prosperitetnije budućnosti, kao i međusobno razumijevanje i poštovanje”, istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je poželio svim vjernicima islamske vjeroispovijesti da Ramazanski bajram proslave u sreći i zdravlju u krugu porodice i prijatelja i da ovaj praznik donese mir i radost u njihove domove.

Vjernici islamske vjeroispovijesti danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i u dijaspori.

– Praznici su idealna prilika za posvećivanje sebi, porodici i prijateljima, vrijeme kada se njeguju tradicija i običaji, te sve druge vrijednosti koje nas povezuju i čine boljim ljudima. Promicati duševni mir, toleranciju i solidarnost za dobrobit cijelog bosanskohercegovačkog društva zadatak je svih nas.

Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama Vama, Vašoj porodici, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini i u svijetu – kaže se u Komšićevoj čestitki.