Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa Mirom Cerarom

ivanic izetbegovic cerar222

Članovi Predsjedništva BiH primili su danas predsjednika Vlade Republike Slovenije Miru Cerara.

Ocijenjeno je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno dobri i prijateljski i u interesu obje zemlje je unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno u oblastima ekonomije, privrede i trgovinske razmjene.

Izraženo je očekivanje da će biti nastavljen pozitivan trend direktnih stranih ulaganja iz Republike Slovenije u BiH, što je dodatni podstrek razvoju ekonomije i privrede BiH.

Članovi Predsjedništva BiH informirali su predsjednika Vlade Republike Slovenije o predstojećim aktivnostima na putu evropskih integracija BiH i procesu aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO.

Predsjednik Vlade Republike Slovenije naglasio je spremnost te zemlje da pruža kontinuiranu podršku reformskim procesima koje je BiH poduzela na ispunjavanju uvjeta za status kandidata za EU. Ponuđena tehnička i ekspertska pomoć i iskustva Slovenije na putu BiH ka priključenju EU mogu biti od velike koristi za našu zemlju, rečeno je tokom sastanka.

Pozdravljeni su dosadašnji susreti na visokom i najvišem nivou, koji su poseban poticaj daljnjem razvoju dobrih bilateralnih odnosa i regionalne saradnje.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za podršku i pomoć Slovenije BiH.

Sastanku je prisustvovao Tugomir Čuljak, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. Cerar: