u intervjuu za Face TV

Čolo: Zašto SDA povezuju s ubistvom Dženana Memića? Šutnja izaziva sumnju!

Foto: Screenshot/Arhiv
Alma Čolo i Dženan Memić

Za Sebiju Izetbegović kaže da je u Bakiru ubila kreativnost

Alma Čolo, bivša članica Predsjedništva SDA je u emisiji Face to Face nakon napuštanja te stranke rekla da se princip upravljanja KCUS-om prelio na stranku.

– Ko god želi da napusti KCUS to se želi da što više ubrza. Tako je sad i u stranci, neko ko kritikuje ima širom otvorena vrata. Bakiru Izetbegoviću sam poslala poruku prije ostavke, a on se nije udostojio ni da odgovori – rekla je.

Istakla je da su mnogi bez straha joj se javili nakon što je napustila stranku.

Šutnja u SDA

– Ja sam htjela reći unutar stranke da nije normalno da se samo stranci kritikuju zbog stanja, umjesto da se sagleda stanje unutar stranke. Da se sagleda da li bi se možda Fadil Novalić trebao skloniti nakon podizanja optužnice, isto tako i za Asima Sarajlića. Kažu sad da je oslobođen. Oslobođen je zbog toga što je nezakonit snimak – rekla je i dodala:

– Zašto SDA povezuju s ubistvom Dženana Memića? Zašto bih ja trebala pognuti glavu pored oca Dženana Memića? Treba izaći i reći da to nije SDA, nego su to možda radili pojedinci, a šutilo se. Zašto nas povezuju sa odbijanjem liječenja djevojčice Nadin Smajlović? To nije zvanična politika SDA, nego vjerovatno pojedinaca. Šutnja izaziva sumnju! Što se ne kaže da SDA nema veze s nekim Hasanom Dupovcem koji je prikrivao dokaze?! Ako je neko iz SDA imao veze s tim, želim da znam! Ne želim da budem tu ako je neko iz SDA to uradio, a SDA ga prikriva. U SDA se priča kako smo idealni, najbolji, izborni pobjednici, a niko neće s nama.

Za Sebiju Izetbegović kaže da je u Bakiru ubila kreativnost.

– Kad je voditeljica na izbornom skupu SDA po sto puta govorila: “Imamo lidera”, ja sam se pitala: “Gdje sam ja ovo došla.” Sebija je ubila u Bakiru kreativnost jednog arhitekte! Ove pameti, mislim da ne bih prešla u neku drugu stranku.