Zastupnik u parlamentu fbih

Čolpa poslao ponudu Vladi FBiH: Spreman sam potpisati po cijenu zatvora

nihad_colpa (1)

“Zahtjevam od Vlade FBiH da u roku od 24 sata riješi razumnom čovjeku neshvatljiv problem, a tiče se potpisa odgovorne osobe u cilju nabavke vakcina za potrebe stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovini”

Nihad Čolpa, zastupnik u Federalnom parlamentu poslao je ponudu Vladi FBiH, a s obzirom da je premijer Fadil Novalić dao rok Davoru Peharu, direktoru Zavoda za javno zdravstvo FBiH jutros do 10 sati.

“Zahtjevam od Vlade FBiH da u roku od 24 sata riješi razumnom čovjeku neshvatljiv problem, a tiče se potpisa odgovorne osobe u cilju nabavke vakcina za potrebe stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovini. Ukoliko to ne učine, neka mi pokažu gdje i šta treba potpisati da bi se izvršila hitna nabavka vakcina u FBiH, odmah sam spreman potpisati potrebnu dokumentaciju ako treba i po cijenu moralne, materijalne i krivične odgovornosti! Prihvatljivo je da iznađu i bilo kakav drugi model kojim bih mogao potpisati nabavku vakcina, stojim im na raspolaganju. Stanje je haotično”, napisao je Čolpa.