Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demant

Čopelj: Uzimanje zelenih obrazaca je bilo u potpunosti zakonito, nema govora o krivičnom djelu

Administracija CIK-a BiH dostavila mi je dostavila vremenski Plan rada izbornih komisija na izborni dan. Naglašavam da je ovaj plan sačinjen na osnovu provedbenih akata CIK-a

Naser Čopelj član Općinske izborne komisije Centar reagovao je na tekst objavljen na našem portalu pod naslovom „Konaković: Nervozni su i krše zakone, podnijeli smo krivičnu prijavu“ od 16.11.2020. godine.

U nastavku vam prenosimo njegovu reakciju bez uredničkih intervencija:

Tokom izbornog dana/noći 15/16.11. 2020. Naser Čopelj je u svojstvu člana Općinske izborne komisije Centar obavljao uobičajene poslove propisane zakonskim i podzakonskim aktima o provedbi Lokalnih izbora 2020.

Administracija CIK-a BiH dostavila mi je dostavila vremenski Plan rada izbornih komisija na izborni dan. Naglašavam da je ovaj plan sačinjen na osnovu provedbenih akata CIK-a.

Ukoliko pažljivo pogledate Plan (dostavljen u prilogu) primijetit ćete red 20. u toj tabeli gdje stoji da je potrebno izvršiti prikupljanje podataka sa biračkih mjesta na zelenim obrascima, o rezultatima izbora za načelnike općina i to u vremenskom intervalu od 20.15 do 20.45 sati. Prikupljanje se vrši lično, preuzimanjem zelenih kopija sa biračkog mjesta.

Međutim, javno ste objavili da je Krivičnu prijavu protiv Naser Čopelja podnijela Narod i pravda, što je Elmedin Konaković, predsjednik ove stranke i objavio na svom Facebook profilu, uz poruku “Čopelj je samovoljno uzeo zelene obrasce i odnio van birališta. Nervozni su i krše zakone”.

Dakle, uzimanje zelenih obrazaca je bilo u potpunosti zakonito i nema govora o bilo kakvom krivičnom djelu.

Tražim javno izvinjenje zbog prozivanja koje je bilo nalik na linč, jer je bez ikakvog razumnog i zakonskog utemeljenja objavljeno u medijima i društvenim mrežama, u protivnom ću tužiti sve učesnike ove medijske hajke sa zahtjevom za materijalnu odštetu!, poručio je Čopelj.