BiH

Lidar HDZ-a sa Nelsonom

Čović američkom ambasadoru pričao o izmjenama Izbornog zakona

08/03/2019

U saopštenju se navodi da je na sastanku "HDZ-a BiH potvrdio jasnu opredijeljenost za EU i NATO put i da taj put nema alternativu"

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom naglasio neophodnost izmjene Izbornog zakona BiH.

Čović je ukazao da te izmjene zahtijevaju efikasna rješenja koja će obezbijediti zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, u skladu s evropskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH, posebno kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH, te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da su Čović i Nelson, osim o implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostavljanja efikasne vlasti na svim nivoima u BiH, na sastanku u Mostaru razgovarali i o “potrebnim reformama, evropskim integracijama i NATO putu”.

U saopštenju se navodi da je na sastanku “HDZ-a BiH potvrdio jasnu opredijeljenost za EU i NATO put i da taj put nema alternativu”.

Čović je Nelsonu, tokom njegove nastupne posjete, poželio dobrodošlicu, te izrazio nadu u dobru saradnju tokom mandata ambasaroda SAD u BiH.

U saopštenju se dodaje da je Nelson naglasio važnost i podršku putu BiH prema EU.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.