Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović čestitao Uskrs kardinalu Puljiću i Vaskrs vladiki Grigoriju

covic_dragan_novogodisnja_1

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom Uskrsa, naglasivši da je praznik Kristova uskrsnuća dragocjen putokaz i svjetlo ovozemaljskog života koje pobjeđuje svako beznađe.

– Vjera u Krista i njegovo uskrsnuće naša je najveća snaga i utjeha u susret svim kušnjama i poteškoćama. Duboko vjerujem kako se jedino osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra koje nam donosi slavlje uskrsnuća Kristova, možemo približiti spoznaji najdubljeg smisla Spasiteljeva nauka o ljubavi, žrtvi i životu – navodi se u čestitki.

Uskrs je, kako se dodaje, praznik nade i života, bliskosti, povjerenja i topline koji u nama potiče optimizam, osjećaj želje za mirom, tolerancijom, saradnjom i dijalogom.

– Jedino vođeni obećanjem uskrsnuća Kristovog možemo pronaći utočište, sigurnost i mir, prevladati sve kušnje te potaknuti Božjim blagoslovom zajedno graditi budućnost naše zajednice i domovine na dobrobit svih njenih naroda – dodaje se u čestitki.

Čović poziva da nas ovo vrijeme uskrsne priprave još više približi Bogu i bližnjem, ohrabri u uzajamnom poštivanju, bliskosti i povjerenju, kako bi proživjeli ovozemaljski život u vjeri nadahnuti kršćanskim i ljudskim vrednotama.

– U svečanom ozračju praznika najveće kršćanske Istine, Vama lično, biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs. U tom duhu neka i Vaše poslanje ostane u službi svakog vjernika i svih ljudi dobre volje u našoj domovini – navodi se u Čovićevoj čestitki.

Čović uputio uskršnju čestitku i episkоpu zаhumskо-hеrcеgоvаčkom i primоrskom vladiki Grigoriju povodom Vaskrsa, praznika Kristova uskrsnuća, navodeći da njemu lično, preosvećenim episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH upućuje iskrene čestitke, uz želju da predstojeće presvete praznične trenutke proslave u ozračju mira, radosti i porodičnog zajedništva.

– Neka nam svima Uskrsli Krist bude nada, utjeha i snaga kako bi ustrajali u življenju Njegovih djela i činjenju dobra, a uskršnja radost potakne da u ljubavi, uzajamnom poštivanju, toleranciji i zajedništvu nastavimo izgradnju pravednijeg i boljeg svijeta – navodi Čović u čestitki.