BiH

Čović: Hrvati moraju prednjačiti u tome da se BiH pokrene

25/09/2016

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas kako je europski put BiH neminovnost te da Hrvati, kao najmalobojniji narod, moraju prednjačiti u tome da se BiH pokrene.

– Bojim se da, ako mi kao najmalobrojniji narod nećemo prednjačiti u tome, da će malo toga biti urađeno – kazao je Čović na predizbornom skupu HDZ-a BiH za Konjic i Jablanicu koji se održao u velikoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, Čović je napomenuo kako je Hrvatski narodni sabor (HNS) stvoren da potakne sve hrvatske stranke na okupljanje kako hrvatskom narodu u BiH drugi ne bi birali predstavnike u vlasti.

– Tamo gdje nismo imali organiziranu svoju vlast narod je jednostavno bio prinuđen, iz ovih ili onih razloga da odlazi, uglavnom zbog nesigurnosti i ne viđenja budućnosti za sebe i svoju djecu… Danas sam siguran da ćemo u pola tih sredina, gdje nas nema, imati svoje predstavnike u općinskim vijećima – ustvrdio je Čović, dodavši kako je zadatak HDZ-a i HNS-a BiH da vodi politiku uime hrvatskog naroda.

– Potrebno je izmijeniti izborno zakonodavstvo tako da Hrvati biraju svoje predstavnike i kada je u pitanju Parlamentarna skupština i Dom naroda, predsjednik Federacije BiH ili hrvatski član Predsjedništva. To je ono što mi radimo na državnoj, odnosno na entitetskim razinama. Danas nas gore ima dovoljno da možemo zaštititi svoj položaj – poručio je Čović, stoji u priopćenju.

Komentari