zahvalnost na podršci

Čović i ambasador Kačo o političkoj situaciji u BiH

covic kaco (1)

Rješenje za formiranje vlasti isključivo zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa.

Čović je informisao ambasadora Kačoa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, naglasivši kako je rješenje za formiranje vlasti isključivo zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, poštujući izborni rezultat.

Naglasio je kako su predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti nedvojbeno opredijeljeni za Evropsku uniju i NATO savez.

Također, Čović se zahvalio na podršci i angažmanu Slovačke u procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, posebno tokom šestomjesečnog predsjedavanja Slovačke Vijećem Evropske unije.

Ambasador Kačo naglasio je kako građane Bosne i Hercegovine i Slovačke vežu tradicijski duge i prijateljske veze, te je ustvrdio kako vjeruje u evropsku budućnost ove dvije zemlje, saopćio je Ured zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.