Čović i Izetbegović sa Inzkom: Članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH

inzko_covic_izetbegovic

Predsjedavajući i član Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt, Dennisa W. Hearnea, i visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uslova za integraciju BiH u EU i NATO, političko-ekonomskom stanju i prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi PBiH su naglasili da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u BiH.

Visoki predstavnik Inzko i supervizor za Brčko Distrikt Dennis W. Hearne su istakli da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Na kraju sastanka, članovi PBiH su izrazili podršku zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt Dennisu W. Hearneau, te mu zaželjeli uspjeh u izvršavanju misije u BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Đerić.