lider sda i HDZ

Čović i Izetbegović se danas sastaju u Sarajevu, poznate su teme razgovora

čović izetbegović
07.11.2019., Mostar, Bosna i Hercegovina - Izjave za medije nakon sastanka visokih delegcija SDA i HDZ BiH. Dragan Covic, Bakir Izetbegovic. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Dva lidera se sastaju nakon izbora dr Marija Kordića za gradonačelnika Mostara

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na čelu s predsjednicima stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, bit će održan danas u Sarajevu.

Dva lidera se sastaju nakon izbora dr Marija Kordića za gradonačelnika Mostara. Očekuje se razgovor o uspostavi federalne vlasti, na što pozivaju brojni međunarodni zvaničnici, kako bi se konačno implementirali izborni rezultata iz 2018. godine.

Također se očekuje razgovor o izmjeni Izbornog zakona BiH.

Izetbegović i Čović su, naime, 5. februara u Mostaru potpisali Zajedničku izjavu o Planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Bakir izetbegović je tada rekao da će o “izmjenama i dopunama Izbornog zakona s Čovićem će rekao je razgovarati onog trenutka kada se načine pomaci u formiranju Vlade FBiH”.

Sastanak će biti održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 14.00, a izjave za medije su planirane u 15.00 sati.