BiH

sastanak

Čović i Milanović razgovarali u Zagrebu, pojasnili o čemu su razgovarali

03/11/2021

Čović se ranije danas u glavnom gradu Hrvatske sastao i s premijerom Andrejom Plenkovićem te ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u srijedu se u Zagrebu sastao s predsjednikom Republike Hrvatske (RH) Zoranom Milanovićem s kojim je, među ostalim, razgovarao o statusu hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik Milanović i Čović razgovarali su i o potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH, u skladu s Daytonskim sporazumom, a što uključuje i legitimnu zastupljenost u institucijama i tijelima vlasti BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Čović se ranije danas u glavnom gradu Hrvatske sastao i s premijerom Andrejom Plenkovićem te ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Razgovarali su o situaciji u Bosni i Hercegovini, a Čović je na svom službenom Twitter profilu naglasio kako bi izmjene Izbornog zakona BiH trebale biti kompletirane u 2021. godini, te da prava konstitutivnih naroda moraju u potpunosti biti zaštićena.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.