Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović i Radončić: Poduprijeti sve što je nužno za evropski put BiH

covic i radoncic112

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem o aktualnoj političkoj situaciji i izazovima u procesu euroatlantskih integracija, ocjenjujući da u tom procesu svi politički akteri moraju aktivno raditi na ispunjavanju obveza.

Naglašeno je kako je izuzetno važno za Bosnu i Hercegovinu da Predsjedništvo potvrdi Izvješće Vijeća ministara koje se odnosi na prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), jer o tom stavu ovisi kada će se pitanje kredibilnosti bh. zahtjeva za članstvom naći na dnevnom redu tijela Europske unije.

Čović i Radončić su se složili kako BiH ima jedinstvenu prigodu koja se ne smije propustiti, gdje se iznova testira stvarna opredijeljenost i konsenzus svih političkih aktera kada je u pitanju europska budućnost.

Ocijenili su da nužno uložiti najveći napor da bi se otklonili prijepori i stvorili preduvjeti da se, putem rasprave vođene u duhu kompromisa i konsenzusa, podupre sve ono što je nužno za europski put Bosne i Hercegovine.

Iznova je potvrđeno čvrsto političko partnerstvo i predanost nastavku provedbi reformi koje unapređuju euroatlantske perspektive Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.