Čović: Izetbegović često kaže što grliš Fahru, a mene nikad nisi

covic_izetbegovic_radoncic

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović bio je gost emisije Pressing na televiziji N1.

Upitan o odnosu sa Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem, za koje uvijek naglasi da su dobri i van politike, Čović je kazao da je to priroda posla i da se sastanci održavaju svakodnevno.

“Svaki dan su sastanci sa nekim, za dva dana ću ponovo sjesti sa Dodikom. Logično je da zbog mnoštva neriješenih problema ne vidimo isti izlaz iz problema”, kazao je i dodao:

“Ivanić mi je prijatelj, Bosić također, gospodin Tadić, Tihić rahmetli je bio više nego prijatelj dok je bio živ. Sada ću ispričati nešto što nije fer, Bakir mi često kaže: Što grliš Fahru, mene nikad nisi zagrlio”.

Epizoda oko dogovorenog sastanka u Konjicu između SDA i HDZ BiH je podigla veliku prašinu u javnosti, s obzirom da je Izetbegović tvrdio da dogovor o sastanku postoji, a Čović da dogovora nikad nije ni bilo.

“Nikad nikoga nisam izradio za sastanak, zašto bih njega? Došlo je do nesporazuma. Rekao sam mu da uzme svoj telefon i vidi kad smo se dogovorili za bilo kakav sastanak. Zvao me je kad je završila “epizoda sa Burekom” u Konjicu. Bojim se da je trebao neki politički marketing gospodinu Izetbegoviću i da je to napravio na taj način”.