Predsjednik HDZ-a

Čović: Ja sam jedan od rijetkih koji i dalje vjeruje u integracije

covic dodik (1)

Čović je rekao da je važno riješiti pitanje zakonodavstva u BiH, te naglasio da su zbog toga značajni razgovori sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je, nakon sastanka sa predstavnicima SNSD-a, da mu se čini da je BiH u teškom problemu funkcionisanja svih institucija, što je zemlju udaljilo od svih integracionih ambicija.

“Neke institucije funkcionišu dobro, neke loše, a neke nikako. To nas je jako udaljilo od svih integracionih ambicija. Ja sam jedan od rijetkih koji i dalje vjeruje u integracije”, naglasio je Čović.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom istakao da predstoji mnogo razgovora na raznim nivoima da bi BiH funkcionisala kao normalna zemlja.

Čović je rekao da je važno riješiti pitanje zakonodavstva u BiH, te naglasio da su zbog toga značajni razgovori sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

On je naveo da je želio da se upozna o odlukama srpskog naroda s ciljem boljeg razumijevanja odnosa, te da je upoznao Dodika o onome što rade u posljednje vrijeme sa partnerima na rješavanju pitanja izbornog zakonodavstva, da bi konačno izbori mogli da budu održani i u Mostaru.

Čović je zahvalio Dodiku za današnji sastanak, koji je u kontinuitetu dogovaran, a poklopio se sa aktuelnim pitanjima, te izrazio nadu da će ovakvih susreta biti češće.