Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović kod Grabar-Kitarović: Očuvati stabilnost nakon izbora, Hrvatska podržava BiH

BiH

covic kkolinda

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je radni sastanak s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem sa kojeg su poslane poruke hrvatske suradnje i pomoći BiH na euroatlanstkom putu, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović informirao je predsjednicu Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

U priopćenju se navodi da je Čović kazao kako će Hrvati Bosne i Hercegovine, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u Bosni i Hercegovini.

Navodi se da je naglasio kako će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Čović je upoznao predsjednicu Republike Hrvatske o inicijativi Predsjedništva Bosne i Hercegovine za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030, s predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su isto tako potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.

Priopćeno je da je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović kazala kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju Bosne i Hercegovine, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji Akcijskog plana za članstvo MAP-a.