BiH

Predsjednik HDZ-a

Čović: Milićević uvrštena u optužnicu za “Respiratore” iz nečijih političkih potreba

06/12/2020

Dodao je kako ne sumnja da će vrlo brzo i lako dokazati svoju nevinost

Podizanje optužnice u predmeti “Respiratori” nije iznenadilo nikoga, a pored Fikreta Hodžića, Fahrudina Solaka i Fadila Novalića, na optuženičkoj klupi našla se i ministrica finansija Jelka Milićević.

Njoj se na teret stavlja optužba za nesavjestan rad, a to je prokomentirao i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

”Federalna ministrica financija Jelka Milićević u zadnji je tren uvrštena u optužnicu iz nečijih političkih potreba”, poručio je čelnik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, prenosi Bljesak.info.

Dodao je kako ne sumnja da će vrlo brzo i lako dokazati svoju nevinost.

Inače, optuženoj Jelki Milićević se stavlja na teret da je počinila kazneno djelo – Nesavjesan rad u službi iz članka 387. KZ FBiH, navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Optužena Jelka Milićević, pojasnili su iz Tužiteljstva, tereti se da je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi jer je svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa omogućila ovakvu nabavku respiratora, a potom propuštanjem svojih zakonom propisanih dužnosti nije spriječila nastupanje štetne posljedice.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića, „F.H. Srebrena malina“ d.o.o. Srebrenica, i Jelke Milićević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.