Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hdz-a

Čović o sastanku s Trojkom: Iznijeli smo koncept oko kojeg smo se svi složili

covic hdz fena

Čović je dodao kako današnji razgovori nisu okončani i da će se nastaviti nakon stanke koja je napravljena da bi se predsjednici političkih stranaka obratili medijima

U toku je obraćanje medijima predstavnika HDZ-a BiH, SDP-a BiH, Naše stranke i Naroda i pravde, koji su u Mostaru započeli pregovore o postizbornoj suradnji.

– Iznijeli smo koncept oko koga smo se, čini mi se, svi složili da razgovaramo primarno o onome što jest naš ključni zadatak, a to je da ove naredne četiri godine, ako se dogovorimo o partnerstvu, da stvarno imamo koaliciju koje će to partnerstvo upražnjavati tamo gdje budemo u vlasti. Programska osnova je ključ svega i iznijeli smo jedan detalj koji ćemo zajednički razrađivati, da u tom programskom dijelu, prije svega, imamo euroatlantski dio vanjske politike i našeg djelovanja kad je u pitanju BiH. Drugi dio bi bilo funkcioniranje pravne države – kazao je novinarima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Odgovarao je i na pitanje medija, a jedno od njih se odnosilo na Željka Komšića i Demokratsku frontu.

– Svako će razgovarati sa svakim. Sve je to legitimno i legalno dok ne odlučimo da smo krenuli u programske aktivnosti koje ćemo međusobno usaglašavati. Nemamo nikakvih problema što se tiče bilo koje opcije, osim jedne stranke za koju smo i ranije rekli da se ne može formalno angažirati tamo gdje se angažuju predstavnici HDZ-a odnosno HNS-a, naveo je.

Čović je dodao kako današnji razgovori nisu okončani i da će se nastaviti nakon stanke koja je napravljena da bi se predsjednici političkih stranaka obratili medijima.