BiH

Predsjednik HDZ-a

Čović: Od četvrtka FBiH može raspolagati budžetskim sredstvima

18/02/2019

Što se tiče usvajanja federalnog budžeta, sve je dogovoreno i tako da već od četvrtka Federacija u punini može raspolagati svim proračunskim sredstvima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako će u srijedu, 20. marta , biti izabrano vodstvo Doma naroda Federacije BiH te uz rješenje problema budžeta, što je već dogovoreno, izabrani i predstavnici za Dom naroda Parlamenta BiH.

– HDZ BiH će utorak poslati Centralnoj izbornoj komisiji svoje liste za pet mjesta u Domu naroda FBiH i očekujemo da će predsjednik Doma naroda biti Hrvat – kazao je Čović novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i položaju Hrvata u BiH.

Što se tiče usvajanja federalnog budžeta, sve je dogovoreno i tako da već od četvrtka Federacija u punini može raspolagati svim proračunskim sredstvima.

Kada je u pitanju državna vlast, Čović je kazao kako bi u sljedećih sedam dana trebali imati i mandatara za Vijeće ministara BiH, a da bi se to dogodilo morat će se održati još sastanaka s onima koji pretendiraju da budu dio vlasti na razini BiH.

Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH, koja je u toku, razgovaralo se također o informacijskoj strategiji HDZ-a BiH koja bi trebala biti usvojena kroz sljedeća tri mjeseca, kao i o pripremi sjednice Predsjedništva HNS-a koja je u sljedeći ponedjeljak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.