Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Čović od Izetbegovića traži da preglasaju DF ili napušta koaliciju?

18/05/2015

Zamjenik predsjednika SDA i lider HDZ-a Dragan Čović danas će razgovarati u vezi problema oko funkcioniranaj Vlade FBiH.

Na sastanku bi mogao biti i Željko Komšić, lider DF-a, a kako bi pokušali naći izlaz iz političke krize u Federaciji, na način da odstupe od pojedinih stavova ili da odstupe od postojeće koalicije.

Kako nezvanično saznaje Patria Čović će već danas tražiti od Izetbegovića da preglasaju ministre DF-a inače HDZ BiH napušta koalciju. Navodno je ranije odgađao ovakav stav zbog Kongresa SDA, ali Lider HDZ-a želi problem riješiti u ovoj sedmici.

Kriza u Vladi nastala je zbog više razloga, a spominje se i Čovićev zahtjev da traži kontorlu nad pet javnih kompanija. Također je poznato da Komšić neće odustati od svojih principa i zahtjeva koje je imao od prvog dana od kako je uspostavljena koalicija. Ranije je pak, Izetbegović naglasio da SDA će imati ulogu medijatora te da će putem kompromisa i dogovora pronaći rješenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.