Predsjednik HDZ-a

Čović pisao Palmeru: HNS i HDZ predvodnici su integracija BiH u EU i NATO

covic333

Čvrsto vjerujem da će Vaše imenovanje potaknuti razgovor te pridonijeti sporazumu unutar BiH ka europskim i euroatlantskim integracijama

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović uputio je čestitku Matthewu Palmeru na imenovanju na funkciju posebnog predstavnika državnog sekretara SAD-a za zapadni Balkan.

“Duboko sam uvjeren kako ćete ukazano povjerenje odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i suradnji u regiji. Dužnosnici HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvodnici su integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO. Ustrajno inzistiramo na otvaranju procesa pregovaranja te dobivanja kandidatskog statusa za ulazak u EU.

Iznimno je važno da Bosna i Hercegovina svojim novim iskorakom kroz politički dogovor konstitutivnih naroda što prije postigne kompromis kako bi postali dio velike obitelji EU i NATO-a. Čvrsto vjerujem da će Vaše imenovanje potaknuti razgovor te pridonijeti sporazumu unutar BiH ka europskim i euroatlantskim integracijama”, poručio je Čović u svojoj čestitki.