Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedavajući doma naroda psbih

Čović sa Plenkovićem i Jandrokovićem: Zajednički suzbiti pandemiju korona virusa

covic

Čović je izrazio saosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta 2020. godine

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastao se u ponedjeljak u Zagrebu s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Hrvatskoga sabora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na početku sastanka, Čović je izrazio saosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta 2020. godine.

”Tokom sastanka, zvaničnici su razgovarali o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije korona virusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Evropske unije, kao i o dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta, te očuvanju ekonomske sigurnosti”, naveli su iz ureda predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH, naglasivši:

”Plenković i Jandroković naglasili su pozitivnu saradnju, te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za Bosnu i Hercegovinu koja se, kao i zemlje diljem svijeta, nalazi suočena s razvojem pandemije korona virusa”.