Čović se nada da će SBB biti dio vlasti na svim nivoima

covic1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je jučerašnji sastanak između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radočića, izrazivši nadu kako će SBB ući u vlast na svim nivoima u BiH.

– Uložio sam napor u proteklih pet-šest mjeseci da otoplimo te odnose i bit ću najsretniji ako u narednih mjesec ili dva SBB bude na svim nivoima u vlasti, od županijske do državne – izjavio je Čović novinarima u Mostaru, dodavši kako bi to značilo da nijedna procedura i nijedan zakon neće čekati zato što je na nekoj razini manjinska vlada.

Izetbegović: Savez za promjene ostaje koalicioni partner SDA 

– Razgovori idu dobro i treba ih s pažnjom nastaviti kako bi u 11. mjesecu predstavili to javnosti. To bi značilo da na većini razina vlasti imamo skoro dvotrećinske većine u parlamentima što daje stabilnost i snagu u brzom donošenju odluka do kraja godine – kazao je Čović, istaknuvši kako se “zanosi mišlju” da BiH može početkom prvog mjeseca iduće godine aplicirati za članstvo u Evropsku uniju.

– Neme nijedne prepreke da to ne uradimo, do nas je. Imamo toliko ohrabrenja izvana, ali ljudi čekaju da mi povlačimo poteze, a bez snažnih partnerstava to neće biti moguće – ocijenio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH.

Presijecanje vrpce

U povodu 60. godišnjice Udruge gluhih i nagluhih osoba „Sluh“ u Hercegovačko neretvanskoj županiji (HNŽ), danas je u Ulici Zrinski Frankopana 15 u Mostaru upriličeno svečano otvorenje novih prostorija Kluba gluhih i nagluhih.

covic sluh

Vrpcu su svečano presjekli Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH, te Nebojša Vavra, predsjednik Udruge gluhih i nagluhih osoba “Sluh”.