Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posjeta rusiji

Čović se u Moskvi sastao sa Matviyenko: Unapređenje odnosa i parlamentarne saradnje

covic

Iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH navedeno je da se Čović sastao s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matviyenko, na čiji poziv boravi u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), sastao se u Moskvi sa predsjednicom Gornjeg doma Parlamenta Ruske Federacije Valentinom Matviyenko, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH navedeno je da se Čović sastao s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matviyenko, na čiji poziv boravi u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji.

Susret je obostrano ocijenjen vrlo korisnim za unapređenje bilateralnih odnosa i parlamentarne saradnje, posebno na razini gornjih domova koji imaju izraženu ulogu u jačanju demokracije i očuvanju vrijednosti društva.

Dom naroda PS BiH će u maju 2020. godine biti domaćin godišnje konferencije predsjednika senata, koji će izlagati i raspravljati o značaju i ulozi gornjih domova parlamenata u višenacionalnim državama.

Matviyenko se još jednom zahvalila Čoviću na pozivu za konferenciju, kao novoj prigodi za razmjenu iskustava i mišljenja na najvišoj parlamentarnoj razini i u multilareralnom formatu.

Čović je uoči susreta odao počast i položio vijenac na Grobu neznanog junaka, saopćeno je iz Čovićevog kabineta.