Čović: Stolac treba biti normalan grad u koji će se u budućnosti investirati

dragan covic11

Nakon nedavnih podmetanja, osuda, pa i izjava u kojima se Stolac etiketirao “eksluzivnim hrvatskim prostorom“, lider HDZ-a BiH Dragan Čović prilikom današnje posjete ovom gradiću u Hercegovini promijenio je ploču, odaslao je optimistične pomirljive tonove i najavio investicije. Poručio je da će se u Stocu uskoro graditi, jačati privreda uz spajanje općine modernom cestom s Neumom.

“Dosad smo se previše opterećivali temama koje ne zavrijeđuju pažnju. Zbog toga moramo predano raditi da Stoac prestane biti grad slučaj, iako je više puta rađeno na tomu da se ovoj općini zalijepi taj epitet slučaja. I nedavno su pojedinci bili odlučni od Stoca napraviti slučaj, ali u konačnici nisu uspjeli“, rekao je Ćović, dodajući da Stolac treba ostati grad zajedničkog življenja svih njegovih građana kakav je bio stoljećima.

“Stolac mora biti normalna sredina u kojoj će se uskoro održati lokalni izbori prema standardima koji su na snazi u svim ostalim općinama. Ovom gradu trebaju nove investicije, nova radna mjesta i zaustavljanje odlaska mladih ljudi. Na tomu ćemo u budućnosti predano raditi s našim partnerima“, dodao je.

Iskazao je bezrezervnu podršku HDZ-u Općine Stolac, uz uvjerenje da će pobjeda na ponovljenim izborima biti ubjedljiva. Jedan od prioriteta prema njegovim riječima je spajanje Stoca s Neumom modernom cestom.