Čović: Treba se početi baviti životno važnim pitanjima naših građana

dragan covic

Priča o referendumu i Danu RS-a samo je vješto skretanje pažnje s životno važnih problema i načina funkcinisanja Bosne i Hercegovine, izjavio je danas u Mostaru lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

On, kako kaže, nije pozvan na obilježavanje Dana RS-a, tvrdeći i da se u Predsjedništvu nije mogao postići kompromis po pitanju angažmana Oružanih snaga BiH na današnjoj ceremoniji u Banjoj Luci.

Čović je kazao i kako stranke koje participiraju u Parmalentu BiH do kraja januara moraju osigurati dovoljan broj ruku kako bi se konačno promijenio izborni zakon, odnosno kako bi profunkcionisao Grad Mostar, te se došlo do rješenja pri izboru članova Doma naroda i članova Predsjedništva BiH.

Ponovio je i da se svjesno izbjegava investitari u cestovnu infrastrukturu u Hercegovini. Najavio je i sutrašnju radnu posjetu Stocu, tvrdeći da bi CIK u narednim danima trebao raspisati nove izbore u Stocu.

“Sve na što trošimo vrijeme i energiju treba zanemariti i početi se baviti ekonomskim, odnosno životno važnim pitanjima naših građana. Nama je mjesto u NATO-u i nadam se da posljednja dešavanja neće narušiti jedinstvo svih stranaka koje su bez izuzetka potpisale akcioni plan za članstvo. Godinu smo potreošili na referendume i datume koji su manje važni”, mišljenje je Čovića.

On je uvjeren da će se do kraja januara postići dogovor za Mostar, kao i niz stvari vezanih za Izborni zakon.