Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović u Deževicama: Ovo je naša zemlja i naš dom

covic

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio u Deževicama, u općini Kreševo gdje je u Župi Gospe Snježne nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio novi kip sv. Jakova Markijskog.

Rekavši kako mu je drago biti u ovom svetištu u Kreševu u Srednjoj Bosni, Dragan Čović je ponovio ono što je tokom dana čuo od župnika:

“Ovo je naša zemlja i naš dom, i moramo dolaziti redovito te nastojati biti uz ovaj kraj koji se, kako vidim, posljednjih godina vidno promijenio na bolje. Vjerujem kako će povratnika biti sve više kao i njihova mjesta za normalan i čovjeka dostojan život”, rekao je Čović.

Naglasio je kako je , kada je riječ o povratku i ulaganju u ovaj kraj, općina Kreševo sada povezana i sa autoputem, što će omogućiti razvoj ovog mjesta.

“Ovdje treba dolaziti, moliti i uživati te biti potpora našim ljudima ovdje. “I samo svetište nosi takvu poruku”, zaključio je Čović.

Čović je predvodio mnogobrojnu delegaciju dužnosnika HDZ-a BiH iz Sredjnjebosanskog kantona koja je prisustvovala procesiji, blagoslovu kipa,  te svetoj misi koju je predvodio kardinal Puljić.