Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Čović za 20. mart najavio formiranje nove Vlade ZHK

covic zhk

Čović je upoznao prisutne o trenutnoj političkoj situaciji i procesu uspostave federalne vlasti, ističući važnost da se i u Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogući implementacija rezultata Općih izbora

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je u petak u Širokom Brijegu u radnoj posjeti Zapadnohercegovačkom kantonu, gdje se sastao s predsjedništvom KO HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, a naglasak je bio na uspostavi Vlade ZHK-a.

Istaknuto je, kako je dogovor postignut, te će se sjednica kantonalne Skupštine održati 20. marta, kada će se potvrditi nova Vlada. Zaključeno je kako će svaki općinski i gradski odbor do srijede dostavit imena kadrovskih rješenja po svim resorima.

Također, razgovarano je infrastrukturnom razvoju kantona, ali i jačanju privrede. Istaknuta je nužnost saradnje sa većim nivoima vlasti u svim projektima i planiranom razvoju.

Čović je upoznao prisutne o trenutnoj političkoj situaciji i procesu uspostave federalne vlasti, ističući važnost da se i u Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogući implementacija rezultata Općih izbora.

Također, istaknuo je kako će se i u tom kantonu, općinama i gradovima nastaviti pratiti svi projekti, s nivoa entiteta i države BiH, saopćeno je iz HDZ-a BiH.