Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čovićev zet imenovan za direktora BHANSA-e

covic primorac

Vijeće ministara BiH donijelo je pojedinačna rješenje o imenovanju Davorina Primorca, dipl. ing. prometa – aeroprometa za direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA). Primorac, inače zet člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, krajem jula ove godine imenovan je za v.d. direktora. Primorac je imenovan na petogodišnji mandat.

Najbolji hrvatski kadar

U julu ove godine, Omer Kulić, predsjedavajući Vijeća BHANSA-e i savjetnik bivšeg ministra prometa i veza BiH Damira Hadžića, kazao da je Primorac daleko najkompetentniji hrvatski kadar kada je u pitanju oblast zračnog prometa, te da ga je direktno predložio tadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH).

– To što je Primorac zet Dragana Čovića njemu je samo minus, jer je on doista najbolji od svih hrvatskih kadrova kada je ova oblast u pitanju. Riječ je o vrhunskom stručnjaku, pojasnio je Kulić.

I bivši ministar Damir Hadžić za Primorca je podignuo palac.

– Raspitao sam se i od brojnih sugovornika čuo da se radi o mladom, obrazovanom, kvalificiranom i vrlo sposobnom čovjeku koji ima potporu i unutar BHANSA-e, kazao je tada Damir Hadžić.

Vlado Ćućilo, dipl. ing. elektrotehnike izabran je za zamjenika direktora – rukovodioca sektora za operacije, tehniku i servise, a Nudžeim Rečica za zamjenika direktora – rukovodioca Sektora za podršku Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine na mandat od pet godina.

Imenovani su najbolje rangirani kandidati za pozicije direktora i zamjenika direktora s liste uspješnih kandidata nakon završene procedure javnog konkursa.

Istovremeno, Vijeće ministara BiH usvojilo je Program rada BHANSA-e i Finansijski plan za 2015. godinu te donijelo Odluku o visini novčane naknade za članove Vijeća BHANSA-e.

Trbić u IDDEEA-i

Vijeće ministara BiH imenovalo je Radivoja Trbića za zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine, nakon okonačne procedure javnog konkursa.

Istovremeno su donesena pojedinačna rješenja o razrješenju ranijeg direktora i zamjenika direktora IDDEEA-e.