Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: BiH je posvećena borbi protiv terorizma

dacic i crnadak3

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas delegaciju ambasadora pri OEBS-u u Beču, a razlog posjete delegacije je bolje upoznavanje sa aktuelnom situacijom u BiH, te reformskim procesom na putu evropskih integracija.

Među ambasadorima 22 zemlje članice OEBS-a, Evropske unije, te šefa Misije OEBS-a u BiH Jonathana Moora, sastanku je prisustvovao i ambasador Misije BiH pri OEBS-u u Beču Sanjin Halimović.

Crnadak je pohvalio saradnju OEBS-a i predstavnika vlasti u BiH na jačanju dijaloga i međusobnog povjerenja između svih predstavnika političkog života BiH, što je osnovni preduslov za ekonomsku i političku revitalizacije zemlje, ističući potpunu posvećenost BiH u borbi protiv terorizma.

Tokom susreta Crnadak je ambasadore upoznao i s napretkom ostvarenim na putu evropskih integracija, koji je i zvanični Brisel okarakterisao “značajnim” te je ministar izrazio nadu da će OEBS podržati dalje reformske napore BiH, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanskih poslova.