Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: BiH želi unaprijediti saradnju sa RACVIAC-om

Crnadak – Berk 333

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u posjetu direktora RACVIAC – Centra za sigurnosnu suradnju Haydara Berka.

Informirajući ga o evropskom putu Bosne i Hercegovine Crnadak je istaknuo da BiH sve svoje kapacitete usmjerava na približavanje Evropskoj uniji.

Iskazao je očekivanje da će BiH dobiti status kandidata za EU do kraja 2017. godine.

– BiH je spremna nastaviti suradnju sa NATO-om kroz razmjenu iskustava i učešćem u NATO vođenim mirovnim misijama u svijetu – kazao je Crnadak, dodajući da je država dio svjetske koalicije za borbu protiv terorizma, te da sa Samita u Varšavi očekuje potvrdu partnerskog odnosa BiH i NATO-a.

Također, nalasio je da Bosna i Hercegovina želi unaprijediti suradnju sa RACVIAC-om i da je otvorena za sve ideje i projekte koji ova organizacija bude provodila.

Direktor Berk je informirao ministra o budućim projektima RACVIAC – Centra za sigurnosnu suradnju i zahvalio Bosni i Hercegovini na kontinuiranoj potpori, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju je međunarodna, neovisna, neprofitna organizacija, s misijom poticanja dijaloga i suradnje u pitanjima sigurnosti u jugoistočnoj Eropi kroz partnerstvo između zemalja u regiji i njihovih inozemnih partnera. Sjedište se nalazi u Rakitju, kraj Zagreba.