Istočno Sarajevo

Crnadak domaćin večere za učesnike sastanka ministara vanjskih poslova SEECP

SEECP_crnadak

Regionalna inicijativa SEECP pokrenuta je 1996. u Sofiji radi jačanja regionalne saradnje, sigurnosti i stabilnosti

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak priredio je večeras u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice za učesnike sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će biti održan sutra u Sarajevu.

Na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi u Sarajevu, na kojem će učestvovati visoke delegacije učesnica SEECP-a, predstavnici Evropske unije i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), bit će razgovarano o aktuelnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduvjetu za održivi razvoj, te o regionalnim i evropskim integracijskim procesima.

Sastanak će biti održan u sklopu bosanskohercegovačkog predsjedanja SEECP-om i prethodi Samitu SEECP-a na nivou predsjednika 9. jula 2019. na Jahorini, kojim će biti okončano predsjedanje Bosne i Hercegovine tom regionalnom inicijativom pod motom “Bolja povezanost za bolji život”.

Regionalna inicijativa SEECP pokrenuta je 1996. u Sofiji radi jačanja regionalne saradnje, sigurnosti i stabilnosti, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.