Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak i Sinanoglu razgovarali o obilježavanju 50. godišnjice UNDP-a

Crnadak – Sinanoglu 2222

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija (UN) i rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa UN-a (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu, a glavna tema razgovora bilo je obilježavanje 50. godišnjice UNDP-a.

Crnadak je potvrdio učešće na predstojećem ministarskom sastanku UNDP-a, koji će upravo povodom obilježavanja 50. godišnjice ove organizacije biti održan 24. februara u sjedištu UN-a u Njujorku.

Na sastanak, koji će otvoriti generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon i administratorica UNDP-a Helen Clark, pozvani su ministri vanjskih poslova, planiranja, razvoja i finansija svih zemalja članica UN-a.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo jer će biti u prilici da uime BiH prisustvuje obilježavanju velikog jubileja i doprinese uspjehu konferencije te izrazio spremnost i želju naše zemlje da nastavi veoma uspješnu saradnju sa UNDP-om i UN-om uopće.

Sinanoglu je, s napomenom da je ured UNDP-a u BiH 9. najveći u svijetu, informirala o planu obilježavanja godišnjice u BiH te zamolila da Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH) i ministar Crnadak lično, daju svoj doprinos, što je Crnadak sa zadovoljstvom prihvatio.

Također, Crnadak je predložio da događaji kojima će biti obilježena godišnjica budu održani na području cijele BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.