Crnadak najavio mirne proteste zbog teškog stanja u RS-u

crnadak

Predsjedništvo PDP-a zaključilo je danas u Trebinju da je neophodno da se u najkraćem periodu, u okviru Saveza za promjene, povedu ozbiljni razgovori o organiziranju protesta povodom aktuelnog stanja u Republici Srpskoj.

-Glavni okidač za mirne proteste je poskupljenje struje i jedno opšte nezadovoljstvo, odnosno, sve veći broj kašnjenja sa isplatama korisnicima budžeta, od poljoprivrede, preko boračkih kategorija i drugih – rekao je novinarima generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak.

Naglasio je opredijeljenost Predsjedništva PDP-a u borbi protiv kriminala i korupcije.

Ova stranka je dala punu podrška istragama koje treba da dovedu do pune istine oko toga kako su „opljačkane banke u RS-u i novac građana“.

-Nastavak borbe protiv korupcije i kriminala predstavlja i naša predizborna obećanja, jer do kraja ostajemo na putu istrajavanja u traženju odgovora na ključna pitanja – gdje je otišao novac koji je opljačkan? To je ujedno i poruka onima koji ovih dana kritikuju akcije koje se vode protiv kriminala, jer od njih očekujemo odgovore gdje su otišle pare, a riječ je o desetinama i stotinama miliona ovoga naroda i Republike Srpske – naglasio je Crnadak.

Kaže da Savez za promjene još nije dogovorio nijedno ime za kandidata za gradonačelnika ni u jednom gradu, te dodaje da stvari „idu u tom smjeru“ da će Slavko Vučurević biti ponovo kandidat za gradonačelnika u Trebinju, što je potvrdio i Branislav Borenović prilikom dodjele članskih knjižica za 200 novih članova te stranke.

-Uvjeren sam da ćemo postići saglasnost na nivou Saveza za promjene da imamo zajedničke kandidate i da ubjedljivo pobijedimo na predstojećim izborima – kazao je Crnadak.