Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Crnadak nakon sjednica Kolegija NSRS: Prepali se i sakrili u mišiju rupu

176. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije održana zbog nedolaska 8 ministara
03.10.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 176. sjednica Vijeca ministara Bosne i Hercegovine nije odrzana zbog ne dolaska 6 ministara. Na sjednici su trebali biti razmatrani materijali Ministarstva sigurnosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH. Igor Crnadak Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Smatra da je odustajanje od održavanja posebne sjednice NSRS, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti vojsku Republike Srpske i brojne druge nadležnosti

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik Igor Crnadak izjavio je da je današnja sjednica Kolegija Narodne skupštine Republike Srpske “razotkrila jad i čemer politike SNSD-a i njihove koalicije” i da nakon današnjeg dana niko ne može vjerovati ni SNSD-u, ni institucijama na čijem su oni čelu.

– Na zadnjem sastanku vladajuće koalicije čvrsto je dogovoreno da se posebna sjednica za, kako su najavljivali, vraćanje nadležnosti RS mora održati naredne sedmice. Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj. Podsjetiću, također da je prvobitno bilo najavljeno da ćemo u NSRS ići na usvajanje više od stotinu zakona, zatim smo dobili četiri informacije sa nekoliko zaključaka, da bi epilog svega bio – još jedno odustajanje – istakao je Crnadak.

Smatra da je odustajanje od održavanja posebne sjednice NSRS, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti vojsku Republike Srpske i brojne druge nadležnosti.

– Retorika im je bila takva kao da su planirali sljedeće sedmice i da postroje vojsku ispred NSRS, a umjesto toga dobili smo povlačenje – rekao je Crnadak.

Kaže da obrazloženje što neće biti održana posebna sjednica vrijeđa zdrav razum.

– Obrazloženje da se Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne mogu dogovoriti oko termina, nakon što već sedmicama u medijima najavljuju termin održavanja sjednice, zaista je smiješno. Jasno je da su se prepali i po ko zna koji put sakrili u mišiju rupu – kazao je Crnadak, saopćeno je PDP-a.

Podsjećamo, Kolegij NSRS jutros je usaglasio dnevni red i zakazao ipak redovnu a ne posebnu sjednicu NSRS za 24. novembar. Кolegij je također odlučio da će 19. redovna sjednica početi u 24. novembra u 10.00 sati, a da će tek po njenom završetku Кolegij odrediti termin održavanja 24. posebne sjednice.