Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opozicija uzvraća udarac

Crnadak: PDP-e će tražiti da NSRS u utorak raspravlja o “Programu reformi”

igor crnadak

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je neophodno da se o tom dokumentu izjasni i Narodna skupština RS, kao i da svoj stav zauzme i entitetska vlada

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da Program reformi, koji će biti upućen u sjedište NATO-a u Briselu, nakon imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije u Predstvaničkom domu parlamenta BiH, mora da bude javno objavljen te da tražiti da se o tome izjasni i entitetski parlament.

-Sramota je da se čuva u nekom sefu kao da je neki tajni recept – dodao je Crnadak i naveo da on kao ministar vanjskih poslova BiH nije upoznat sa sadržajem Programa reformi.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je neophodno da se o tom dokumentu izjasni i Narodna skupština RS, kao i da svoj stav zauzme i entitetska vlada.

Predložio je da se parlament o tome izjasni već u utorak, 26.novembra, te najavio da će PDP-e tražiti da se to pitanje uvrsti u dnveni red.

Crnadak je pozvao SNSD-e da kaže da li je Program reformi odbrane dokument koji aktivira MAP.

-Pozivamo i Zorana Tegeltiju da se izjasni o ovome i da sjednica Komisije za izbor Vijeć ministara BiH u utorak bude otvorena za javnost – istakao je Crnadak.