Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: Prijetnje sankcijama Njemačkoj i druge nabuloze ugrožavaju investicije

176. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije održana zbog nedolaska 8 ministara
03.10.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 176. sjednica Vijeca ministara Bosne i Hercegovine nije odrzana zbog ne dolaska 6 ministara. Na sjednici su trebali biti razmatrani materijali Ministarstva sigurnosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH. Igor Crnadak Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Crnadak dodaje da su ovih dana u Republici Srpskoj zabilježeni slučajevi u kojima je prolongirano potpisivanje velikih spoljnotrgovinskih ugovora s inostranim partnerima

Posljednjim avanturističkim potezima SNSD-ova koalicija dodatno je otežala mogućnost da neko iz inostranstva investira u Republiku Srpsku, jer se u svjetskim medijima svakodnevno prenose negativne vijesti o narušenoj bezbjednosnoj slici i političkim tenzijama u BiH, s posebno naglašenom odgovornošću rukovodstva Republike Srpske – rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

On kaže da su veoma štetni sukobi i prijetnje rukovodstva Republike Srpske prema evropskim zemljama s kojima imamo najveću spoljnotrgovinsku razmjenu, poput Njemačke, s godišnjim nivoom razmjene oko 800 miliona maraka, uz uvoz i izvoz skoro na istom nivou.

– Prijetnje sankcijama Njemačkoj, podsjećanje njemačkog ministra inostranih poslova da je potomak nacista i druge nebuloze Milorada Dodika i SNSD-a ne samo da ugrožavaju nove investicije, nego stvaraju ogromne probleme firmama i poslovnim ljudima iz Republike Srpske u realizaciji postojećih aranžmana s evropskim kompanijama, ističe Crnadak.

Crnadak dodaje da su ovih dana u Republici Srpskoj zabilježeni slučajevi u kojima je prolongirano potpisivanje velikih spoljnotrgovinskih ugovora s inostranim partnerima, kao i produžavanje postojećih ugovora, upravo iz razloga što su strani partneri osjetili nesigurnost i potencijalnu ugroženost svojih poslova.

– Najtužnije od svega je da SNSD ulazi u opasan radikalizam i vodi Republiku Srpsku u neizvjesnost samo zbog interesa nekoliko pojedinaca, jer niko nije ugrozio Republiku Srpsku i njene nadležnosti, niti postoje takve inicijative. Kao narodni poslanik, pozivam SNSD-e da zaustavi ludilo i omogući našim firmama, koje su ogromne napore uložile da dostignu visoke standarde kako bi mogli raditi sa zapadnim partnerima, da normalno posluju, a zaposleni da zarađuju svoje plate i prehranjuju porodice, zaključuje Crnadak, prenosi Informativna služba PDP-a.