Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak razgovarao s ruskim ambasadorom

Crnadak—Ivantsov111

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije i njihovom unapređenju, te razmijenjene informacije i mišljenja o aktuelnim dešavanjima.

Ambasador Ivancov je potvrdio da će tokom 22. ministarskog vijeća OSCE-a u Beogradu (3.-4. decembar) doći do susreta ministra Igora Crnadka i ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, na kojem će biti riječi o razvoju ekonomskih odnosa i unapređenju trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Rusije, kao i aktuelnim teme poput migrantske krize i terorizma.

Također, razgovarano je o odluci Ustavnog suda BiH o Danu Republike Srpske, nedavnom terorističkom napadu u Sarajevu u kojem su živote izgubila dva pripadnika Oružanih snaga BiH, situaciji nakon obaranja ruskog vojnog aviona od strane Oružanih snaga Republike Turske, kao i mogućim posljedicama migrantske krize na odnose u regionu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.