Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar vanjskih poslova

Crnadak: SNSD popustio i dostavio imena za sastav parlamentarnih komisija

crnadak

Nada se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je “dobro što je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa normalnim radom”.

Nada se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Apelovao je da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan momenat i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

– Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekat te diplomatske blamaže – smatra Crnadak.

Također, smatra da u najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

– Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner – naglasio je Crnadak, saopćeno je iz MVP-a BiH.