Crnadak: Gostovat ću na RTRS-u kada pronađu odgovarajućeg sagovornika

BiH

igor crnadak 1

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak odbacuje lažne optužbe i konstrukcije iz saopćenja Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) i još jednom napominje da je i dalje spreman gostovati u programu RTRS-a povodom Strategije spoljnje politike BiH te drugih spoljno-političkih tema kad bude pronađen odgovarajući sagovornik i utvrđen novi prihvatljiv termin, saopćeno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

– Povodom današnjeg saopćenja RTRS-a, u kojem se lažno optužuje ministar Crnadak i koje obiluje netačnim informacijama, Ministarstvo inostranih poslova BiH obavještava javnost da je 30. marta 2018. godine ministar Crnadak pozvan da gostuje u emisiji „Ukrštenica“ koja bi se emitirala uživo na RTRS-u u ponedeljak, 2. aprila 2018. godine. Planirana tema je bila Strategija spoljne politike BiH, kao i druge spoljnopolitičke teme, s idejom da se čuju mišljenja i predstavnika vlasti Republike Srpske i ministra inostranih poslova BiH.

Ministar Crnadak je poziv prihvatio, uz prijedlog da u ovoj dijaloškoj emisiji s druge strane bude odgovarajući sagovornik, član Vlade Republike Srpske, što bi predstavljalo garanciju da će se javnosti predstaviti autentični stavovi vladajuće strukture u Republici Srpskoj.

Ministar Crnadak je čak bio saglasan da njegov potencijalni sagovornik o ovoj temi bude i Ana Trišić-Babić, savjetnica predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao dugogodišnja najviša funkcionerka iz Republike Srpske u Ministarstvu inostranih poslova BiH – citat je iz saopćenja Ministarstva inostranih poslova.

Ipak, ministar Crnadak je nakon svega obaviješten da se emisija otkazuje jer nije pronađen odgovarajući sagovornik, navedeno je također u saopćenju Ministarstva.