Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak upriličio novogodišnji prijem za novinare (FOTO)

BiH

Crnadak upriličio novogodišnji prijem za novinare

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je na pitanje novinara da li je realno da BiH podnese kredibilnu aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji sredinom februara, kazao kako će vlasti BiH raditi na tome da se to desi što prije.

Crnadak je kazao kako u prethodnom periodu nije davao vremenski okvir po pitanju aplikacije za članstvo BiH u EU.

“Nisam do sada davao ocjene

te vrste. Radit ćemo da to bude što prije moguće”, poručio je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova BiH upriličio je danas novogodišnji prijem te druženje sa novinarima u cilju još bolje saradnje u predstojećoj 2016. godini.

“Nemam neke spektakularne ocjene protekle godine niti spektakularne najave za budućnost. Zahvaljujem vam se na saradnji, mislim da smo se trudili da budemo dostupni i otvoreni, voljeli bismo da i današnji događaj iskoristimo za poboljšanje naše komunikacije. Pozivam vas da u ovoj godini radimo i dalje zajedno i da sarađujemo. Hvala vam za doprinos u prethodnoj godini na aktivnostima po pitanju evropskih integracija i na svim drugim prioritetima na kojima je Ministarstvo radilo. Svima vam želim mnogo zdravlja, poslovnih uspjeha, veću čitanost i gledanost, te dosta sreće u narednoj 2016. godini”, poručio je Crnadak.