Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crveni alarm

Slijedi nagla promjena vremena u BiH, stižu olujni vjetrovi i obilna kiša

vrijeme kisa

Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavine se očekuju u većem dijelu BiH. Intenzivne padavine očekuju se na jugu i jugozapadu

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim časovima i prijepodne biće s kišom u Hercegovini i na jugozapadu.

Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavine se očekuju u većem dijelu BiH. Intenzivne padavine očekuju se na jugu i jugozapadu. Očekivana količina padavina u tim područjima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 75 l/m2. U večernjim časovima doći će do prestanka padavina u većem dijelu Bosne.

Vjetar će biti umjeren do jak, s olujnim udarima, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 70 l/m2.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni.

U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 17 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne prestanak padavina i postupno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

U utorak će biti mjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najiviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.