Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čubrilović i Cormack: Konačno donijeti zakon o akcizama

maureen-cormack123

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izrazio je opredijeljenost za evropske integracije i dodao da entitetski parlament značajano doprinosi u donošenju i sprovođenju reformskih zakona koji imaju za cilj usklađivanje sa pravnim nasljeđem Evropske unije i stvaranju uslova za bolji život građana.

Tokom razgovora s ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack, Čubrilović je rekao da očekuje da će u skupštinsku proceduru blagovremeno biti dostavljen entitetski budžet za 2018. godinu kako bi bio razmatran i na vrijeme usvojen, s pratećim sistemskim zakonima.

Govoreći o ispunjavanju međunarodnih obaveza, Čubrilović je izrazio očekivanje da će zajednički organi na nivou Bosne i Hercegovine konačno donijeti zakon o akcizama koji je ugovorna obaveza sa evropskim finansijskim institucijama i koji je potreban za izgradnju saobraćajne infrastrukture neophodne za ekonomski i ukupan društveni razvoj, saopćeno je iz Narodne skupštine.

Naglasio da je neophodno da svi organi i institucije u RS i BiH, u saradnji sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama, aktivno rade u borbi protiv kriminala i terorizma kao globalnih problema čovječanstva.