Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čubrilović: Niko nam zvanično nije tražio prekompoziciju vlasti u RS-u

cubrilovic

Predsjednik Narodne skupštine RS-a i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da aktulena koalicija u RS-u, koju čini SNSD, DNS i socijalisti djeluje u RS-u već 20 godina i da je teško zamisliti da dođe do određenih promjena.

Na najave i iz stranaka Saveza za promjene da bi mogli sarađivati s DNS, koji je trenutno dio skupštinske većine u RS-u, Čubrilović je rekao da ga to nije iznenadilo, jer ta stranka, ustvrdio je, njeguje ideju dijaloga i smatra da ne treba propustiti priliku da se sa svima strankama razgovara.

-A da li će dođi do nekih prokompozicija o tome zasad nam nije stigao nijedan zvanični zahtjev ni od jedne političke opcije – rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci.

Na pitanje da li zadovoljan radom Vlade RS-a, kazao je da je njegov stav da uvijek može bolje, ali je i dodao da kabinet Željke Cvijanović radi u “veoma teškim uslovima“ i izvršava sve svoje obaveze.

-S obzirom na socijalnu situaciju i prilike, sigurno je da ima prostora da se neke stvari bolje urede – rekao je Čubrilović.