Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Demosa

Čubrilović: Podržali bi zaključke SNSD-a da smo znali da neće proći

Nedeljko-Cubrilovic-NSRS

Kada je riječ o lokalnim izborima, Čubrilović smatra da nije bilo razloga da se prolongiraju za novembar, da novac nije bio razlog za tako nešto

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da bi poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini RS podržali zaključke SNSD-a o izgradnji malih hidrocentrala da su znali da neće dobiti potrebnu podršku.

“Da smo znali da će proći tako, mi iz Demosa bi drugačije glasali”, rekao je Čubrilović za ATV i dodao da nema trzavica između Demosa i SNSD-a.

On je pojansio da nije bilo velike razlike između zaključaka poslanika ove stranke i poslanika SNSD-a.

Dogovor nije postignut između šefova klubova, te su, kako je naveo, odlučili da svako ide sa svojim zaključcima.

Kada je riječ o lokalnim izborima, Čubrilović smatra da nije bilo razloga da se prolongiraju za novembar, da novac nije bio razlog za tako nešto.

“Prekršen je zakon, to je činjenica”, dodao je Čubrilović.

Čubriloviće je naglasio da ne bi bilo dobro nagovještavati da će ponovo biti prolongirani, te ocijenio da ima dovoljno vremena za njihovu pripremu.

On smatra da će se CIK stavljen iznad svih institucija, ako se Sud BiH proglasi nenadležnim.

Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine RS, nada se da će novi Poslovnik o radu doprinijeti boljem i efikasnijem radu NSRS.

– Primjenom novog Poslovnika biće manje vremena da se troši na odmicanje od tačaka dnevnog reda, trajanje replika i ostalo što su do sada koristili poslanici, rekao je Čubrilović.

On je podsjetio da je procedura izrade Poslovnika trajala od oktobra prošle godine i smatra da će se poslanici sada ponašati primjerenije.