Predsjednik NSRS

Čubrilović: Sve više žena na visokim funkcijama u RS-u i parlamentu

Nedeljko-Cubrilovic-NSRS

– Žena je stub svake porodice, pouzdan prijatelj i kolega, majka, supruga i sestra. Njena ljubav i podrška plemenitim, porodičnim i humanim ciljevima nikada neće izostati – naveo je Čubrilović

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da na današnji dan, ali i svaki drugi treba odati priznanje i poštovanje ženama zbog njihove uloge u društvu.

– Raduje nas činjenica da sve više žena u našem društvu obavlja odgovorne državničke poslove na visokim funkcijama u RS-u i parlamentu. Zahvalan sam svim damama da doprinosu u izgradnji humanijeg i boljeg društva – istakao je Čubrilović povodom Međunarodnog dana žena.

Istakao da je Narodna skupština RS sistemskim mjerama i kvalitetnim zakonskim rješenjima dala ogroman dopinos na unapređenju ekonomskog, političkog i društvenog položaja žena, te uklanjanju svih oblika diskriminacije, poštujući najviše principe rodne ravnopravnosti.

– Žena je stub svake porodice, pouzdan prijatelj i kolega, majka, supruga i sestra. Njena ljubav i podrška plemenitim, porodičnim i humanim ciljevima nikada neće izostati – naveo je Čubrilović.